Guld til Open 1 efter dramatisk afslutning

Med lidt hjælp fra lokal side blev guldet søndag sikret for Open 1

Forud for sidste kamp i Open 1 var alt åbent. Viking førte rækken med 68 point, fire foran BKL Centrum og Pletskud - søndagens modstander i Viby var Pletskud, mens BKL Centrum også gæstede hallen hvor Amici tog imod.

Og med lidt hjælp fra den anden Viby-klub kunne Viking trods et nederlag på 4-6 glæde sig over guldet da kampene var slut.

Viking kom planmæssigt fra start og vandt de første to serier med hhv. 655-619 og 700-618. Efter baneskiftet faldt spillet dog sammen, mens Pletskud samtidig begyndte at finde sit spi. En god afslutning på tredje serie holdt nederlaget til 660-731 og et forspring på 47 kegler før sidste serie. Da Amici havde vundet anden serie mod BKL Centrum skulle Viking dermed "bare" enten vinde sidste serie eller undgå at tabe med mere end 46 kegler.

Det var dog lettere sagt end gjort, og trods en god start på fjerde serie, tog Pletskud et solidt forspring, som Viking ikke kunne hente - nederlaget blev på 65 kegler og dermed 18 kegler totalt (se scorerne her)

BKL Centrum havde vundet tredje serie mod Amici, men i fjerde serie fandt Amici sit gode spil frem, mens guldaspiranterne kæmpede med at få det sidste ud af sine slag. Med Viking og Pletskud som tilskuere, da de var færdig en halv serie før den anden kamp, tog Amici sejren i den afgørende serie og begrænsede dermed BKL Centrums sejr til 6-4 - og spillede guldet over i hænderne på Viking.

En uhyre tæt række blev vundet med 72 point til Viking, mens BKL Centrum og Pletskud begge endte på 70 point - BKL Centrum tog sølvet i kraft af højeste keglefald i de indbyrdes møder.