Tre ud af fire vikinghold videre til regionsfinalen i jysk turnering

Alle tre Viking-hold var med fra start i anden runde af Jydsk Turnering, dog fordelt på to puljer, hvor Viking 3 med Anders Terp, Peter Jensen og Claus Pedersen startede i pulje 5 med en kamp mod Viking 2 med Rasmus Ussing, Dennis Vangkilde og Jan Skovgaard.

En pulje der i øvrigt var lidt speciel med to Viking-hold og hele tre hold fra Team Aarhus, samt et enkelt hold fra Amici.

Viking 3 kom hurtigt bagud, men kæmpede hårdt for at holde sig inde i kampen, og efter syvende rude var forspringet meget begrænset. Men mens Viking 2 lukker serien med tre gode ruder, gik det knapt så godt for Viking 3, der med splits og åbne ruder måtte indkassere dagens første nederlag med 564-629 i Viking 2’s favør.

Følelsen af trods alt at have spillet en god kamp gav energi til at kæmpe sig tilbage i turneringen med en komfortabel sejr over Amici 3 på 569-441.

Tredje serie mod Team Aarhus 1 blev en helt anderledes intens kamp. Ved indgangen til tiende rude er stillingen helt lige med 503-503, Viking 3 har dog en lille fordel, da alle tre spillere har en strike at bygge videre på i niende rude, mens Team Aarhus har to strikes og en åben rude.

Begge hold bowler en god tiende rude, og da den sidste kugle er kastet, er scoren 600-590 til Viking 2, som nu er på fire point efter tre kampe.

Andensidste serie er mod Team Aarhus 2, som bliver lige så intens som tredje serie, og hvor der kæmpes om føringen gennem hele serien. Efter niende rude er Viking 3 bagude med 35 kegler, så der skal fightes i sidste rude. Desværre lykkes det kun at hente 29 kegler, så serien tabes med sølle 6 kegler, 569-575.

Ved indgangen til sidste serie mod Team Aarhus 3 er billedet af den samlede stilling meget mudret. Og at Team Aarhus 1 møder Team Aarhus 2 i den sidste serie er uacceptabelt, da situationen let kunne have været således, at der kunne opstå mistanke om aftalt spil. Men som den aktuelle stilling er, så har begge hold mulighed for at gå videre eller ryge ud, så der er noget at kæmpe for.

Det er derfor afgørende for Viking 3 at sikre sig dagens sidste point mod Team Aarhus 3.

Kampen bliver heldigivs uden dramatik og den store spænding med en sejr til Viking 3 på 581-544. Da Team Aarhus 2 vinder deres kamp, så går Viking 3 direkte videre med 6 point.


Dermed gik begge vikinghold videre fra pulje 5 til regionsfinalen d.29. november i Århus bowlinghal. Viking 2 gik endnu en gang ubesejret igennem dagen, og skal endnu en gang have glæden af at møde Viking 3 i næste runde. 

I pulje 4 havde var Viking 1 desværre sølle to point fra finalen. Fem point havde været nok. Selvom de viste godt spil, producerede de kun tre point – en sejr og uafgjort imod puljens nr.1), som desværre kun rakte til en femteplads.


- Se resultaterne ved at klikke på pulje 4 og pulje 5
- Vikings damer gik ligeledes videre fra damerækken til næste runde - se resultatet her