Markus henter bronzemedalje i double ved EYC

Den finske double var for stor en mundfuld for Markus Bergendorff og Rasmus Bering, der hentede én af to danske bronzemedaljer ved den første finaledag ved ungdoms-EM i Odense

Mandag sikrede Markus Bergendorff og hans debutantmakker Rasmus Bering sig adgang til semifinalen ved doubleeventen ved ungdoms-EM i Odense. Rasmus åbnede som lyn og torden, og da han begyndte at få problemer, tog Markus fat, og doublen kombinerede for 2516 kegler – 1268 til Markus, 1248 til Rasmus – hvilket efter de to efterfølgende squads var blevet færdigspillet, viste sig nok til en fjerdeplads, 13 kegler foran en norsk double, der måtte se sig udenfor semifinalefeltet.

Modstanderen i semifinalen blev den finske double Tatu Lehtonen og Henry Laine, der med 2604 kegler med blot én kegles forspring til en svensk double, sikrede sig førstepladsen efter indledende runde.

Den finske double kom stærkt fra land i semifinalen, mens den danske double havde nogle problemer – Markus åbnede begge sine første to ruder, inden han fik sat tre sammenhængende strikes. Danskerne kæmpede sig ind i kampen, men åbnede for mange ruder undervejs. I tiende rude bød muligheden sig, da den finske etter åbnede med en split – Rasmus, der havde en strike med fra niende rude, lukkede af til 200, hvilket reducerede forspringet til 12 kegler. Den finske lukker holdt dog nerverne i ro og satte den første strike, hvilket effektivt lukkede muligheden for en dansk comebacksejr. Markus satte en 9-spare og en sekser og noterede samlet 166. Nederlaget blev på samlet 366-382.

Den finske double hentede efterfølgende guldmedaljen med en sejr på 459-445 i en rent finsk finale.

Bronzemedaljen er Markus’ fjerde EYC-medalje på tre år – ved debuten i Løvvang i 2012 blev det til bronze i All-Event og sølv i Team, mens 2013 kastede en bronzemedalje i Single af sig.

Også den danske pigedouble bestående af Caitlin Dicay og den anden danske debutant Mika Guldbæk, hentede en bronzemedalje. Pigerne fik aldrig for alvor spillet til at køre og blev slået med 334-403 af den svenske double Emelie Tiveljung og Filippa Persson, der i suveræn stil sikrede sig europamesterskabet med en 443-376-sejr over en engelsk double.

I All-Event er Markus bedst placerede dansker hos drengene på en ottendeplads – Rasmus Bering indtager 12. pladsen, Nichlas Christensen 18. pladsen og Martin Øager 22. pladsen efter seks af 18 serier. Top 24 går videre til weekendens Masters. Hos pigerne er Caitlin Dicay og Pernille Nielsen begge at finde i top 8 (der sidder over i første step ved Masters) på hhv. 4. og 8. pladsen, mens Rikke Johansen indtager 16. pladsen og Mika Guldbæk er på en delt 17. plads.

Onsdag morgen kl. 9 indleder de danske drenge Team-eventen med de første tre serier – pigerne spiller deres første tre serier kl. 13.15. De sidste tre serier spilles torsdag; her indleder pigerne kl. 9, mens drengene spiller kl. 13.15. Drengene starter på bane 1 – husk, at du kan følge med live via streaming eller på livescore.