Markus Bergendorff udnævnt til Årets Ungdomsbowler

Ikke overraskende blev Markus Bergendorff ved Unionskampen i Odense udnævnt til Årets Ungdomsbowler

Ved Unionskampen i Odense kunne Danmarks Bowling Forbunds ungdomsleder Claus Sørensen annoncere Markus Bergendorff som en fortjent vinder af titlen som Årets Ungdomsbowler.

 

Hidtil har titlen været forbeholdt spillere, der endnu spillede på ungdomshold, og ofte er ynglingespillere i deres sidste ungdomsår – dvs. uden mulighed for at kunne vinde på et senere tidspunkt – blevet favoriseret når prisen blev uddelt, ligesom tidligere vindere ikke har kunnet få titlen. I år var dette lavet om, således at alle ungdomsspillere, uanset om man spiller på seniorhold eller tidligere har vundet prisen, kunne blive kåret til den bedste ungdomsspiller i den forgangne sæson.

 

BK Vikings indstilling af Markus Bergendorff kan læses her:

 

Indstilling af Markus Bergendorff til Årets Ungdomsbowler 2014

Bowlingklubben Viking indstiller hermed Markus Bergendorff (210896-MABE) til titlen som Årets Ungdomsbowler 2014.

 

I et år, der har budt på indtil flere flotte præstationer fra den danske bowlingungdom, har Markus været med helt i toppen, hvor det hele er kulmineret ved EYC i Odense i påsken.

 

Markus har været fast mand på BK Vikings ligahold gennem nu to sæsoner, siden sin debut som blot 16-årig – i denne sæson missede han i 14 kampe ikke én eneste serie og spillede med et snit på over 210 kegler pr. serie. I Vikings sidste ni kampe i sæsonen var Markus aldrig under 208 i snit i en kamp.

 

Trods sin unge alder er Markus en integreret del af ligaholdet, og er i stand til at sparre og hjælpe flere af de mere rutinerede spillere på holdet.

 

Det er dog ikke kun i Danmark at Markus har leveret flotte resultater – i efteråret 2013 spillede Markus lige op med flere spillere fra verdenseliten, da han ved EBT-stævnet i Wien gik til tops efter første finalerunde og sluttede stævnet af på en flot 16. plads. Han spillede ved stævnet med et samlet snit på 224 kegler (Thomas Larsen spillede ved samme stævne med 223 i snit).

 

Sæsonens højdepunkt var dog uden sammenligning EYC i Odense, hvor Markus som den blot tredje dansker – efter de tidligere vindere af denne pris, Thomas Larsen og Mik Stampe – vandt All-Event, og yderligere føjede en fantastisk guldmedalje hjem til Danmark i Single, foruden bronze i Double og sølv i Team og sluttelig sølv i Masters. At hive fem medaljer ud af fem mulige hjem – herunder to guldmedaljer og en sølvmedalje i de individuelle discipliner – er en så unik præstation, at det står os klart, at Markus Bergendorff er det oplagte valg til årets ungdomspiller.

 

Dét Markus har opnået i denne sæson er exceptionelt, og vi er sikre på, at der er mere i vente fra denne unge bowler, der hele tiden arbejder på at forfine sine færdigheder og udvikle sig mentalt til at blive den topbowler han har som målsætning at blive – han har allerede vist sig i stand til at konkurrere med verdenseliten i ungdom og på seniorplan og han bør kun blive bedre herfra.

 

Markus er samtidig et forbillede for flere af landets unge bowlere og at tohåndsbowlingen har vundet frem herhjemme kan Markus uden tvivl tage en del af æren for, og han har aldrig holdt sig tilbage for at hjælpe når andre tohåndsbowlere beder ham om råd.

 

Alt dette, kombineret med Markus’ hårde træning og dedikation til bowlingen, gør at vi ikke kan se andre bowlere, der har haft et bedre år end Markus, og derfor indstiller vi ham til årets ungdomsbowler 2014.

 

På vegne af BK Viking:

Dennis Vangkilde Larsen        Jens Ravn Sørensen               Peter Meier Jensen

Formand                               Sportschef                            Næstformand/ass. ungdomsleder