Guldfest i Viborg trods nederlag

Et nederlag i sæsonens sidste kamp ødelagde ikke stemningen, da Vikings 2. divisionsherrer sikrede sig guldmedaljer.

Mens oprykningen var sikret for Viking forud for lørdagens afsluttende kamp i 2. division Nord, havde modstanderne fra ST en del mere på spil, og kæmpede for at undgå nedrykning. Med en melding, inden kampstart, om at Hjørring BC var bagud 2-14 i Aarhus, og Viking dermed blot skulle bruge fire point for at sikre sig guldet, kan der let argumenteres for at der var en klar motivationsforskel mellem holdene.

 

ST leverede sæsonens næsthøjeste kegletotal – 4793, kun overgået af 4928 i deres sejr over Hjørring – og havde skarpheden i de sidste serier i kampen. Viking scorede 4737 kegler, det klart højeste keglefald på udebane for sæsonen - ført an af Jakob med 831 og Peter med 824 - men efter en 6-2-sejr i første serie, der endegyldigt sikrede guldet, var fokus måske alligevel ikke helt på samme niveau som hvis der havde været mere på spil.

 

Viking åbnede med 1285 kegler i første serie og sejrede i to af doublerne på vej mod de førnævnte seks point. Herfra blev det blot til to point i hver af de resterende tre serier, og dermed et nederlag på 10-22. Der var potentiale for flere point, men over de sidste tre serier var der blot tre doubler, der bød på tætte afgørelser – den ene blev vundet med 10 kegler, de øvrige tabt med 7 og 13 – så selv hvis keglerne var væltet i Vikings retning i de tætte nederlag, ville kampen være blevet tabt til en modstander, der på dagen ganske enkelt bare ville det mere.

 

Om det var blevet til sejr eller nederlag havde dog næppe ændret det store for Viking-herrerne, der straks efter kampens afslutning kunne iklæde sig guldhår og indlede fejringen af den anden oprykning – og guldmedalje – på stribe. Fejringen blev videreført lørdag aften på Flammen i Aarhus, inden turen for en håndfuld spilleres vedkommende gik videre i byen.

 

Sejren i 2. division blev ganske overlegen, ikke mindst med tanke på at holdet kom forfærdeligt fra start med nederlag på 4-28 til Fight i Herning i første runde, og 15-17 til Stars & Strikes i Frederikshavn den efterfølgende dag. Der var 22 point til Hjørring på andenpladsen og hele 47 til Fight, der vandt bronzemedaljer, da de med 26-6 hjemme over RBK 90 overhalede BK Outsiders, og sendte randrusianerne ned i Jyllandsserien. 

2 Div Viborg 1

2 Div Viborg 2

2 Div Viborg 3

2 Div Viborg 4

2 Div Viborg 5