Guld, sølv og bronze til ungdomsholdene

Lørdag blev sidste runde i alle ungdomsrækkerne spillet og det var med stor Viking-succes

Hverken vores andet- eller tredjehold havde noget på spil da de mødte op i Viby til sidste runde i hhv. Region 3 Pulje 1 og Pulje 2 - i Pulje 1 var en suveræn guldmedalje for længst blevet sikret, mens vi i Pulje 2 var garanteret en bronzemedalje.

Men blot fordi en medalje på forhånd er sikret, er der jo ingen grund til ikke at give fuld gas. Pulje 1-holdet trykkede speederen i bund og vandt alle sine fire kampe, og slutter rækken med 33 sejre (66 point) i 40 kampe - 25 point foran Apollon og 26 foran SBwK på de øvrige medaljerpladser.

Topscorer blev Nikolai med 779 på de fire serier. Alexander fulgte efter med 723 og Patrick lavede 529.

I Pulje 2 blev der hentet 6 af 8 point (to af disse var på forhånd sikret da Apollon ikke mødte til start). Eneste nederlag kom med rækkens vindere fra Puds (der ligesom vores hold i Pulje 1 vandt 33 af 40 kampe over sæsonen).

Topscorer på tredjeholdet blev Axel med 669 på fire serier - Kamilla lavede 415 på tre, Mads 345 på tre og Mathias 235 på to.

I Eliteserien Vest var medaljerne ikke på forhånd sikret for vores førstehold, men med et forspring på syv point og 14 at spille om (reelt endda kun 12, da Ribe har trukket sit hold) var planen hele tiden at kigge opad i tabellen og ikke nedad. Med fire point op til Skive på andenpladsen og syv til Trekanten på førstepladsen var håbet og troen på sølvmedaljer til stede fra start, mens guldmedaljerne virkede ude af rækkevidde.

Der blev lagt stærkt ud med sejr på 564-510 over Stenhuset i første serie og kampen mod udeblevne Ribe kastede 589 kegler (dagens højeste for os) af sig. Forspringet var her reduceret til to point til Skive (der havde åbnet med walkoveren mod Ribe og siden tabt den næste kamp).

I tredje serie var der lagt op til en alvorlig test mod Trekanten. Det blev en tæt kamp hele vejen igennem, men vi måtte i sidste ende trække det korteste strå og se os besejret 534-552. Skive led dog også et nederlag her, så forspringet på to point bestod - og med et forspring på 4-3 i indbyrdes møder inden i dag var det i princippet nok så længe vi kunne besejre Skive i rundens sidste kamp.

Med sejre over Stars and Strikes (559-526), Smut (525-498) og Bowl Team (506-451) i de efterfølgende tre kampe var der lagt i ovnen til den helt store finale mod Skive, der med tre sejre i de første syv kampe havde sat deres forspring på fire point over styr og stod lige med os inden kampen. Sjette serie havde for begge hold været tæt på ligegyldig da selv et nederlag til Skive, der ville have bragt dem to point bag os ikke havde ændret noget for dem, da en sejr over os i sidste serie ville udligne til 4-4 indbyrdes og sikre dem sølvmedaljerne via flest væltede kegler.

For Skive var det altså vind-eller-forsvind i kampen om sølvet, mens vi kunne nøjes med uafgjort for at hente sølvmedaljerne. Med et fremragende udlæg opbyggede vi et forspring på 80 kegler over de første fem ruder og var undervejs oppe at snuse til et forspring på 100 - de næste ruder vendte dog kampen fuldstændig på hovedet og ved indgangen til niende rude stod vi med et forspring på blot ca. 20 kegler, mens Skive havde to tripler og en double at bygge på. Ingen af deres spillere formåede dog at strike niende rude og selvom alle fik sat spare på og vi åbnede en rude holdt vi et forspring på ca. 10 kegler ved indgangen til tiende rude. En solid afslutning, kulminerende med Jakob, der som lukker satte det første kryds i tiende rude (og byggede ovenpå sin første strike i serien fra niende rude), sikrede sejren, der i sidste ende blev på 557-542.

Sølvet var hjemme - og en plads i Pokalafslutningen i Assens den 13. maj sikret. Med andenpladsen går vi ind til afslutningen med tre point, mod det ene vi måtte nøjes med i tilfælde af bronze.

Medaljen er den første af sin slags i landets bedste ungdomsrække i over 10 år - jeg har forgæves ledt efter slutstillinger fra perioden mellem 95/96 og 99/00. I 95/96 blev det ligeledes til sølvmedaljer - og en senere triumf i Pokalturneringen - og 6. pladsen i 99/00 er den bedste vi har noteret i perioden jeg har kunnet undersøge siden.

Topscorer ved sidste runde blev Markus med 1350 på 7 serier. Jakob lavede 1246 og Karsten 1238.