Femteplads til Markus i Masters ved UEM

Det blev til et exit i kvartfinalen for Markus ved ungdoms-EM i Løvvang.

Efter en dramatisk sejr efter tre serier sent lørdag aften over engelske Christopher Lam (233-220, 187-198, 227-189), der undervejs i kampen modtog en advarsel for usportslig optræden, skulle Markus Bergendorff søndag i aktion i kvartfinalen mod svenske Jesper Svensson.

Markus fandt dog aldrig rigtig spillet i kampen, der blev spillet ved middagstid, og tabte første serie med 143-213 (de sidste ruder blev dog tilsyneladende mest brugt på at prøve at finde noget til anden serie). Anden serie blev åbnet med en 3-10-split mens Jesper satte en stor 4-6-8-10-split - Jesper sparede på mirakuløs vis sin opstilling og om det var dét der rystede Markus skal jeg lade være usagt - men Markus missede efterfølgende sin opstilling venstre om. Med tre krydser på stribe kæmpede Markus sig tilbage, men svenskeren fulgte godt med og lukkede til sidst godt af til 245, mens Markus måtte nøjes med 179. Et ærgerligt exit, der ikke levede op til det flotte spil resten af ugen havde budt på fra Markus' side - men en plads i top 8 ved Masters ved sin mesterskabsdebut er bestemt ikke at kimse af, med tanke på at den også blev krydret med den fornemme bronzemedalje i All Event og sølvmedaljen i Team (semifinalsejren mod Sverige og finalenederlaget til Holland kan ses (med svenske kommentatorer) her: http://www.bowlingkanalen.se/).

Samlet spillede Markus  25 serier ved mesterskabet (6 i Double, 8 i Team (6 i indledende + semifinale + finale), 6 i Single og 5 i Masters) og noterede sig for et samlet keglefald på 5185 - et snit på 207,4.

Kvartfinalen i drengenes Masters var generelt præget af giganternes fald, da top 3 fra All Event - svenske Filip Wilhelmson, norske Øyvin Kulseng foruden Markus - alle blev slået ud. Markus' overmand, Jesper Svensson, tog den samlede sejr for drengene med en sejr i finalen over tyske Dominic Buchmann (207-175, 188-186).

For pigerne spillede Pernille W. Rasmussen (til dagligt spillende hos Stars & Strikes i Horsens) sig hele vejen til Masters-finalen, hvor hun dog var oppe mod overmagten i ukrainske Daria Kovalova, der vandt overbevisende med 258-192, 289-191. Kovalova kom ind til Masters som førsteseedet efter en overbevisende præstation i All Event, som hun vandt i overbevisende stil med 3994 kegler (206 foran nummer to - og 168 foran drengenes vinder). Der var intet at indvende med ukrainerens sejr.

Status for mesterskabet for de danske ungdomslandshold blev:

To bronzemedaljer i Double til pigerne (begge tabte i semifinalen), to sølvmedaljer i Team (begge tabte deres finale), All Event-bronze til Markus og Masters-sølv til Pernille Rasmussen.

Alle fire danske piger spillede sig videre til Masters, men kun Pernille Rasmussen formåede at vinde sin første kamp - Markus var den eneste af drengene, der spillede sig videre.

Skuffelsen var naturligvis stor hos Markus umiddelbart efter nederlaget i dag, men mon ikke han - når søndagen, og mesterskabet som sådan, er kommet lidt på afstand - selv kan glæde sig gevaldigt over sin flotte landsholdsdebut. En enkelt off-day skal i hvert fald ikke overskygge det fabelagtige spil han viste i resten af ugen.