EYC 2014: Markus og co. henter EM-sølv i Team-event

Efter en flot præstation i indledende runde og semifinalen manglede den danske skarphed i finalen ved Team-eventen ved ungdoms-EM i Odense.

Først var det bronze – så blev det sølv.

Efter tirsdag at have hentet en fin bronzemedalje med makker Rasmus Bering ved ungdoms-EM, blev medaljen én tak bedre for Markus Bergendorff da det danske drengelandshold onsdag-torsdag var i ilden ved Team-eventen i Odense Bowlinghal.

Danskerne indtog tredjepladsen efter onsdagens første tre serier – hvor Markus med 725 var topscorer blandt alle spillere, der havde været i aktion – og efter en lidt svag start på torsdagen, tog drengene fat og leverede en fantomserie på 970 (Markus 269, Nichlas 252, Rasmus 235, Martin 214) og rykkede op på den samlede førsteplads. Med 844 i sidste serie rakte det til en samlet førsteplads, 40 kegler foran Finland.

I semifinalen stod drengene overfor Holland, der ved EM i Løvvang i 2012 hentede guldet med en finalesejr over netop Danmark – danskerne tog dog teten fra start og selvom hollænderne kæmpede sig tilbage, viste det danske hold sig akkurat skarp nok til at hente en samlet sejr på 788-779.

Finalemodstanderen blev Finland, hvis spillere viste stærk form de første to dage i Odense, da de hentede både guld og sølv i double – de sejrede i suveræn stil mod Sverige i semifinalen (833-729), og trods en svag start med en åben rude fra de første tre spillere i aktion, tog finnerne fat og viste sig som en for stor mundfuld for det danske hold.

Danskerne noterede deres dårligste serie i løbet af de to dage med 710, mens finnerne ved seriens afslutning stod med 836 og en sikker finalesejr.

En ærgerlig afslutning for det danske hold, der gennem begge dage viste flot spil og god moral – ikke mindst i anden serie onsdag, hvor holdet fire ruder inde i serien havde syv åbne ruder, men kæmpede sig flot tilbage til 766 – men sølvmedaljen kan ingen tage fra drengene.

Markus noterede 1386 i de seks indledende serier – 63 kegler flere end nogen anden spiller – og tog et stort spring frem i All-Event, hvor han gik fra ottende- til andenpladsen. Kun svenske Pontus Andersson, der var topscorer i Double og havde næstflest kegler af alle i Team, er foran Markus – Pontus har 2683, Markus 2654. Tre finnere kommer på de efterfølgende pladser – Tatu Lehtonen er 50 kegler efter Markus, mens Tomas Käyhkö med 2559 indtager fjerdepladsen.

Fredag skal Markus og de øvrige danske drenge igen i aktion når den står på Single, og i samme ombæring de sidste seks serier i All-Event, hvor Markus i Løvvang i 2012 vandt bronze, og nu atter ligger godt til i kampen om en medalje.

Nichlas Christensen ligger nummer seks med 2540, mens Martin Øager med 2456 er placeret som nummer 16. Rasmus Bering er 11 kegler fra cuttet til Masters (top 24) med 2378.

De danske piger sluttede på en ærgerlig femteplads i Team, hvor de i sidste serie måtte se Rusland gå forbi med en stærk afslutning med 868 kegler. Russerne fulgte op med en overraskende sejr mod Sverige i semifinalen og var igen suveræne i finalen mod England.

Hos pigerne ligger alle fire danskere i top 24 i All-Event – Caitlin Dicay er nummer 10 med 2384, 41 kegler fra ottendepladsen, der giver en oversidderrunde lørdag ved Masters, Pernille Nielsen nummer 11, Mika Guldbæk nummer 15 og Rikke Johansen nummer 21.

Du kan finde fuldt overblik over resultaterne på mesterskabets hjemmeside.

Ved fredagens single spiller de danske drenge således:

Rasmus Bering og Martin Øager: Squad 2, startbane 13 kl. 13.15

Markus Bergendorff og Nichlas Christensen: Squad 3, startbane 1 kl. 17.30

Pigernes starttider er endnu ikke offentliggjort.

Husk at du som vanligt kan følge med via livescore og live-streaming.