EYC 2014: Følg Markus Bergendorff ved ungdoms-EM

Markus Bergendorff tørner atter ud for det danske ungdomslandshold ved den kommende uges ungdomseuropamesterskaber i Odense

Påsken danner vanligt tro rammen om ungdomseuropamesterskabet i bowling. For tredje år på stribe kan BK Viking pryde sig med at være repræsenteret i form af Markus Bergendorff, der samlet har høstet tre medaljer ved sine første to deltagelser – en sølvmedalje i Team og bronze i All-Event i Løvvang i 2012, da han gjorde debut på ungdomslandsholdet, samt en bronzemedalje i single i 2013 i Wien.

 

Danmark agerer atter vært ved dette års udgave – Løvvang er skiftet ud Odense Bowlinghal, men Markus er fortsat at finde i truppen, der på drengesiden derudover består af Nichlas Christensen (Trekanten-KIF), Martin Øager Pedersen (BK Sisu) – der ligeledes begge har været med ved de foregående to mesterskaber – samt debutanten Rasmus Bering (Sundby). På pigesiden er Danmark repræsenteret af Caitlin Dicay (Sundby), Mike Guldbæk (Stenhuset), Pernille F. Nielsen (Pin-Crackers) og Rikke Nørgaard Johansen (Stenhuset) – Rikke er den mest rutinerede af alle ungdomslandsholdsspillerne efter at have fået sin debut allerede i 2011 ved UEM i München.

 

Søndag byder på første officielle træning og åbningsceremoni, inden det går løs fra mandag til søndag med jagten på medaljer.

 

Mandag spilles de seks serier i Double, onsdag og torsdag byder hver på tre seriers Team og fredag er det seks serier i Single. Semifinaler og finaler i disciplinerne spilles hhv. tirsdag, torsdag og lørdag. Efter fredagens sidste seks serier er spillet, vil medaljetagerne i All-Event – sammenlagt keglefald i Double, Team og Single – kunne findes. Lørdag og søndag spilles Masters, som top 24 fra All-Event hos hhv. drenge og piger kvalificerer sig til. Top 8 sidder over i første step, hvor nummer 8 møder nummer 24, nummer 7 møder nummer 23 og så fremdeles. Det format – den højest seedede møder den lavest seedede af de tilbageværende spillere – fortsættes gennem hele vejen til Masters-finalen, der spilles søndag aften.

 

Du kan følge med via EYC 2014s officielle hjemmeside. Der vil ligeledes være livescoring, som du kan følge med i hjemmefra og livestreaming vil også være tilgængelig. Der vil desuden komme løbende opdateringer på DBwFs officielle hjemmeside. Vil du tage turen til Odense for at følge med foregår det som nævnt i Odense Bowlinghal (Møllemarksvej 80, 5200 Odense V).

 

Held og lykke til Markus og resten af de danske deltagere!

 

Spilletidspunkter:

Markus spiller double sammen med debutanten Rasmus Bering mandag med start kl. 9.00 - de starter på bane 8.

 

Team-eventen indledes onsdag kl. 9.00 med start på bane 1 med tre serier - de sidste tre serier spilles torsdag, formentlig med start kl. 13.15.

 

Markus spiller single fredag kl. 13.15 med start på bane 13