DM 2014: Fem Viking-spillere var med til DM i Rødovre

Bowlingklubben Viking var repræsenteret med i alt 5 spillere til Danmarksmesterskaberne, i bowling, der blev afholdt i Rødovre i bededagsferien.

Resultater fra de otte indledende serier:

Damer
61. Lisbeth       1.346 kegler

Herrer
10. Jimmy         1.794 kegler
18. Markus       1.722 kegler
---------------------------------
36. Rasmus      1.652 kegler
54. Leif              1.597 kegler

Kun de 32 bedste herrer gik videre til mellemrunden, hvor cuttet var på 1671 kegler. Det var derfor tæt på, at BK Viking havde tre mand med mellemrunden, men det blev kun ved lige ved og næsten.

Rasmus og Jimmy vandt ikke noget i double, men det gjorde Markus Bergendorff og Martin Øager, der fik en flot bronzemedalje. De to har for få uger siden spillet EM for ungdomslandsholdet, hvor de ligeledes tog medaljer. Dette var dog deres første medalje ved et danmarksmesterskab for seniorbowler.

I mellemrunden blev der spillet seks seriers bowling, og her kom Markus først for alvor i gang i den sidste serie med 241, og derfor gik han forståeligt nok ikke videre til kvartfinalen med 1178 kegler. Jimmy formåede at rykke op på en niendeplads, og var derfor blandt de bedste 16 i kvartfinalen med samlet 1.287 kegler, hvor han lavede 700 på de sidste tre af seks serier.

103 kegler havde Jimmy op tilfjerdepladsen, der vil give adgang til semifinalen. Men med blot fire serier i kvartfinalen, så det på forhånd ud som en vanskelig opgave.

Jimmy kunne desværre ikke følge op med de høje serier som sluttede med i mellemrunden, og 776 kegler på fire serier var ikke nok til at forbedre hans placering, og han måtte derfor slutte mesterskaberne på en samlet 12. plads. -162 kegler fra fjerdepladsen.

Den samlede vinder og dansk mester i bowling 2014 blev Carsten W. Hansen, der med et snit på 238 kegler over 18 seriers bowling var turneringens bedste bowler.