Bronzemedalje og kvartfinaleplads til Markus Bergendorff ved UEM

Ved UEM i Wien har Markus Bergendorff repræsenteret Danmark - og han hentede en bronzemedalje med hjem.

For andet år i træk har Markus Bergendorff repræsenteret Danmark ved ungdoms-europamesterskaberne i bowling. Mesterskabet er blevet afviklet i denne uge i Wien, og mens mesterskabet samlet set ikke blev helt den samme succes for Danmark som sidste års UEM i Løvvang, kan Markus igen i år hente en individuel bronzemedalje med hjem.

Mens bronzen sidste år blev sikret i All-Event - og suppleret med en sølvmedalje i Team - blev medaljen i år i Wien hentet hjem i Single. Med 1336 i indledende havde Markus sikret sig en samlet førsteplads forud for finalespillet - her blev det dog desværre til et nederlag i semifinalen til norske Øyvin Kulseng (der hentede sølvmedaljen i All-Event for næsten af Markus sidste år), da Markus tabte 188-256.

Med 1174 i Double (hvor det sammen med makkeren, Nichlas Christensen fra Trekanten blev til en samlet 22. plads), 1323 i Team (hvor det danske hold sluttede på en syvendeplads) og de 1336 i Single opnåede Markus samlet 3833 kegler i All-Event, hvilket rakte til en niendeplads.

Sidste års Masters-vinder, svenske Jesper Svensson, tog førstepladsen i All-Event (og lavede undervejs 300 i Double) med 4052, 18 kegler foran finske Saku Kontilla, mens engelske Hadley Morgan tog sig af bronzen med 3926.

Niendenpladsen betød at Markus skulle i aktion fra morgenstunden søndag ved Masters-finalen (top 8 sad over i første step). Modstanderen var tyske Dominic Buchmann (sidste års sølvmedaljevinder ved Masters), der blev blæst af banen med 247-203 og 257-215. Også i andet step var Markus suveræn og vandt 248-204 og 243-216 over endnu en tysker Christian Birlinger.

Den sejr sendte Markus i kvartfinalen - hvor han var eneste tilbageværende dansker af de fem, der nåede frem til Masters - hvor modstanderen var tjekkiske David Vitek. Pausen mellem ottendedels- og kvartfinalen kom dog ikke Markus til gode, og det blev til et nederlag over to serier: 167-220 og 194-246.

For hele mesterskabet noterede Markus et snit på flotte 215,08 kegler (5377 over 25 serier).

De samlede resultater for de danske deltagere:

Drengene:

Double 1 (Mikkel Malesa/Martin Øager: Nummer 15

Double 2 (Markus Bergendorff/Nichlas Christensen): Nummer 22

Team: Nummer 7

Single:

Markus Bergendorff: Nummer 1 (indledende) - bronze efter finalespil

Martin Øager: Nummer 8

Nichlas Christensen: Nummer 57

Mikkel Malesa: Nummer 67

All-Event:

Markus Bergendorff: Nummer 9