Bowlingklubben Viking i finalerne til årets DM for Old Boys/Girls

Både Vikings bowlingherrer og damer spillede godt bowling for at komme videre til finalerne til FBM Old Boys/Girls i Holstebro Bowlinghal, hvor det blev til fire medaljer til klubbens spillere

Damerne

Lisbeth Nielsen var den eneste Viking der stillede op i damer fra 45-60 år, hvor hun kvalificerede sig til kvartfinalerne som nummer fire. I kvartfinalerne var bowlingspillet ikke til at komme videre til semifinalerne, men samlet 8. plads blev det alligevel til.

I damerækken over 60 år havde Viking både Else Skovgaard og Inger Juncker med og begge gik videre til kvartfinalerne, hvor der skulle spilles fire nye serier fra scratch. Her var der tæt kamp og at komme videre til finalerne. Tre spillere lå med tre keglers forskel fra nummer fire til nummer seks, hvor altså kun 4.pladsen gav adgang til semifinalen.

Inger tog den vigtige 4. plads med én sølle kegle foran Else, der tog en samlet 5. plads i turneringen. I semifinalen lavede Inger en flot serie på 201 kegler, men tabte desværre til dagens nr. et, i kvartfinalen, som lavede en serie på hele 236 kegler. Hun tabte efterfølgende finalen.

Herrerne

I oldboys rækken mellem 50 og 65 år havde både John Skovgaard, Leif Jensen og Minoru Saito taget turen til Holstebro. Alle tre sluttede desværre udenfor top 8, som gav adgang til kvartfinalerne. Cuttet blev 1318 kegler. De tre unge oldboys var således alligevel et stykke fra at gå videre.

John Skovgaard Nr. 14 med 1258 kegler
Leif Jensen Nr. 15 med 1246 kegler
Minoru Saito Nr. 53 med 978 kegler

I kongedisciplinen, oldboys i alderen over 65 år, var Viking repræsenteret af Göran Bergendorff, som tidligere har gjort det rigtig godt i denne række. Göran lavede 1225 kegler, som var nok til en 3. plads i indledende.

I kvartfinalen lagde Göran hårdt ud med 225 og 226 i første og anden serie, og selvom han lavede 189 og 191 i de sidste to serier var 4. pladsen og semifinalen aldrig i fare.

I semifinalen skulle Göran møde dagens bedst bowler, Knud Hartvig, som i kvartfinalen havde et snit 242 kegler over fire serier. Og han var desværre en for stor mundfuld, da han med sine 225 kegler slog Görans 189 kegler. I finalen lavede Knud 259 kegler, og han blev fortjent dansk mester for oldboys.

Inger og Göran fik hver en bronzemedalje om halsen for deres indsats til FBM Old Boys/Girls 2013. Else og Lisbeth fik også en flot sølvmedalje i par for deres fælles keglefald i indledende runde.

Samlet resultater fra turneringen kan ses  her