I suveræn stil vandt BK Viking finalen i jysk-turnering 2014

Efter fire runder i forskellige haller stod BK Viking 3 som sejrherrer med guldmedaljerne om halsen efter weekendens finaler.

I Løvvang bowlinghal lige uden for Aalborg blev jysk.turnering finalen afviklet i weekenden. Alle bowlere var vel mødt og parate på at afvikle årets sidste turnering, og BK Vikings fire herrer var opsatte på at stå øverst på skamlen og slutte sæsonen af med manér.

Men de opsatte herrer måtte vente lidt på sig, da ingen dommere eller slagsedler var at finde ved kampstart kl.11.00, hvor alle bowlere stod klar ved banerne. Men efter en halv times forsinkelse dukkede en dommer op med slagsedler og spilleplan, så turneringsfinalen kunne sættes i gang.

Første kamp spillede Jens, Dennis og Rasmus imod bowlingligaens nedrykkerne fra Outsiders, der skulle vise sig, at være de største konkurrenter på dagen. BK Viking lagde godt ud, men halvejs igennem begyndte Outsiders at have sammenhængende række krydser. Imod slutningen og i den afgørende fase af kampen blev en god lukning afgørende, og med en serie på 257 var Dennis med til at sikre at kampen blev vundet med 29 kegler – 620-591.

Imod Beach Bowl, i dagens anden kamp, blev det gode spil ved fulgt op med endnu en sejr, denne gang på 628-567. Efter tredje serie var de tre herrer for alvor varme og kørte henover BK Nordkraft med en vanvittig score på 755-556 – altså en sejr på næsten 200 kegler!

Scoren i kampen imod Nordkraft:

Jens                240
Dennis            247
Rasmus          268

Enghaven havde to hold med til finalen, og disse kampe forventede spillerne også skulle være mere tætte end det viste sig. Enghaven 1 spillede en stabil gang bowling og lavede samlet 621 kegler, men med 680 kegler kunne BK Viking igen sætte to point på kontoen. 

Før holdet skulle spille imod Enghaven andet mandskab skulle de ubesejrede herrer møde ST, hvor udskifteren før kampen sagde, ”at han var glad for, at han ikke var inde imod BK Viking ”. Viking havde nemlig blæst alt modstand væk. Kampen skulle vise sig tættere end man kunne forestille sig.

Jens og Dennis havde fem splits imellem sig i de første tre ruder, hvoraf fire var åbne ruder, og derfor kom holdet hurtigt bagud, og halvvejs igennem serien var holdet bagud med hele 90 kegler!

Men ST virkede rystede over de mange sammenhængende krydser BK Viking havde fra rude 6 til rude 10. Deres førstemand formåede at skyde kuglen i renden to gange og trods spare i begge tilfælde var mange kegler smidt væk, hvilket gjorde at comebacket var en realitet efter 10 ruders bowling. Dagens mest spændende kamp endte således 654-628, hvor drengene lukkede ud for at vinde. Helt klart dagens toppræstation.

Enghaven 2 blev i dagens sjette kamp slået med 706-560. Ud fra keglefaldet kunne det ikke ses, at holdet senere skulle vise sig at vinde bronzemedaljen.

Sidste serie blev spillet på helt nyolierede baner, da et banenedbrud ikke gjorde det muligt, at spille på et samlet sæt. Pletskud virkede helt modløse og opgivende, hvilket gjorde det let at hive den sidste sejre i land. BK Viking gik dermed ubesejret igennem alle dagens syv serier og kunne fortjent stille sig øverst på podiet med to point og 229 kegler mere end Outsiders på andenpladsen.

Se den samlede stilling her.

Jens, Dennis og Rasmus startede inde i kampene, men Jan var en god opbakning og støtte igennem alle syv serier, hvor der endda blev plads til, at han kunne få 10. rude i den sidste serie.

Jens                 207, 215, 240, 227, 183, 201, 184      1.457 kegler (208 i snit)
Dennis             257, 222, 247, 245, 236, 236              1.443 kegler (240 i snit)
Rasmus          156, 191, 268, 208, 235, 269, 259      1.586 kegler (226 i snit)

Det lykkedes Dennis, at slå sin personlige rekord over seks seriers bowling. Dennis og resten af drengene var også meget tilfredse med dagen, som blev fejret i godt selskab og med lykønskninger fra de andre hold.