BK Viking siger farvel til ligaprofiler

Jimmy Dan Mortensen og Markus Bergendorff har valgt at søge nye udfordringer

BK Vikings ligahold må klare sig gennem den kommende sæson uden to af sine største profiler efter både Jimmy Dan Mortensen og Markus Bergendorff har valgt at søge nye udfordringer.

Efter moden betænkningstid valgte begge at søge mod det nordjyske og de vil således skifte Viking-trøjen ud med en LBC-trøje til den kommende sæson, der for både Jimmy og Markus vil markere første gang de i en dansk turneringskamp ikke tørner ud for BK Viking. LBC, der er slået sammen med Aalborg Bowling Team, står dermed endnu stærkere i jagten på et dansk mesterskab – Aalborg Bowling Team vandt ligaen i 2012/13-sæsonen.

Jimmy har været en fast bestanddel på Vikings bedste hold, herunder da holdet måtte ned og runde den næstbedste række og sikre sig oprykning for igen at være med hvor det var sjovt, og har i Viking-regi tilbragt syv år i bestyrelsen som idrætsleder. Han trak sig fra posten i 2012 for at hellige sig sine bowlingambitioner. Jimmy har desuden været fast mand på det danske seniorlandshold ved de seneste mange slutrunder, senest i 2013 ved VM i USA, hvor han bl.a. hjemtog en bronzemedalje i Team og hentede en flot 14. plads i All-Event.

Markus har for længst etableret sig som en af landets bedste unge spillere og satte en tyk streg under sin kvalitet ved ungdoms-EM i Odense i påsken i år hvor det blev til fem medaljer – en præstation, der i høj grad også spillede ind da han i sidste måned ved Unionskampen, i selvsamme Odense Bowlinghal, fuldt fortjent blev udnævnt til Årets Ungdomsbowler. Siden Markus tog springet til seniorafdelingen i 2012 har han været fast mand på ligaholdet, hvor han i februar 2013 i Køge præsterede sin første – men næppe sidste – officielle 300-serie.

Til såvel Jimmy som Markus skal der fra klubbens side lyde et stort tak for alt de har gjort for klubben de bedste ønsker til begge i deres videre færd. Vi ser frem til at se jer på banerne og håber naturligvis også at vores veje på et tidspunkt atter kan mødes hos BK Viking.