2. divisionsherrerne klar til topkamp efter dobbeltsejr i bowlingklubbens hjemmehal

Når BK Vikings 2. divisionshold den 9. februar drager til Hjørring, er det med udsigt til et vaskeægte topbrag.

Afstanden i toppen af bowlingens 2. Division Nord er mindsket til blot ét point efter weekendens kampe og der er derfor lagt op til lidt af en topkamp i Hjørring i næste runde.

Weekendens to hjemmekampe mod BK Fight og Stars & Strikes bød på to revanchesejre mod modstandere holdet tabte til i de første to kampe i sæsonen. Lørdag blev det til en 20-12-sejr over Fight, mens Stars & Strikes søndag blev besejret med 22-10. De to sejre sender BK Viking op på 209 point på andenpladsen i 2. Division Nord, blot ét point bag Hjørring BC, der efter en 26-6-sejr lørdag hjemme mod LBC, måtte se sig besejret med samme cifre søndag i Viborg mod ST. 

Det var langt fra kønt hele lørdagen, hvor det blev til to gange 8-0 og to gange 2-6 mod herningenserne, herunder et ærgerligt nederlag på blot otte kegler i anden serie, men der blev hentet tyve point hjem mod et hold, der i første runde i sæsonen havde vundet 28-4, så revanchen var sød.

Søndag sad spillet i højere grad i skabet og det blev til en sæsonrekord med 4808 kegler og mindst 755 kegler til samtlige seks spillere – Stars & Strikes blev nedkæmpet med 6-2, 8-0, 2-6 og 6-2 i de fire serier. Det var få kegler, der afgjorde tredje serie, hvor den ene double blev tabt med to kegler og serien totalt blev tabt med tre, i den eneste serie på dagen, hvor holdet ikke formåede at krydse 1200 kegler.

Topscorer over de to dage blev Leif Jensen med 1733 (773 lørdag og 960 søndag), med Peter M. Jensen (874 lørdag og 762 søndag) og Claus Pedersen (780 lørdag og 816 søndag) efterfølgende – Karsten Faust Rasmussen leverede fine 802 kegler lørdag, men var desværre ikke til rådighed søndag.

To kampe i 2. Division Nord måtte lørdags flyttes pga. vejret i Nordjylland, men med 30 point fra andenpladsen ned til BK Outsiders på tredjepladsen (udekamp mod Team Aarhus flyttet), er Vikings andethold umiddelbart solidt placeret på andenpladsen inden den topkampen i Hjørring.