17-årig bowlingdreng fra Aarhus spiller lige op med verdenseliten

Markus Bergendorff, fra Bowlingklubben Viking i Aarhus, spillede i denne weekend lige op med verdenseliten ved et europæisk bowlingstævne i Wien. Han er i dag blandt de bedste ungdomsspillere i landet, hvilket han har bevist ved at vinde medaljer ved de sidste to europæiske ungdomsmesterskaber. At han, i en alder af blot 17 år, spiller lige op med danske landsholdsspillere og den øvrige verdenselite havde ingen turde at håbe på.

Stævnet i Wien er på den Europæiske Bowling Tour, hvilket vil sige, at der er høje pengepræmier - den samlede vinder modtager hele € 7.000 euro for sin indsats. De flotte præmier tiltrækker hvert år USA's og Europas bedste bowlingspillere.

Markus Bergendorff kvalificerede sig lørdag som nr. 31 til Step 1, hvilket vil sige, at han allerede var sikret mindst €500 euro, men det skulle senere vise sig, at han skulle tage endnu flere penge med sig hjem.

Efter seks seriers bowling i første finalerunde ligger den unge Handelsskoleelev fra Aarhus nemlig nummer 1, og giver derved de professionelle bowlere fra USA og Europa baghjul. 244, 225, 225, 279, 237 og 254 blev til 1464 kegler og et snit på 244 kegler pr. serie i første finalerunde, hvilket giver ham en sikker adgang til anden finalerunde - resultater fra første finalerunde.

I turneringens anden finalerunde spiller de 30 bedste spillere, og kun de 18 bedste går videre til tredje finalerunde. Markus Bergendorff leverede ikke lige så godt spil som i den første finale. Han seriescore blev 212, 204, 245, 249 & 247, hvilket giver ham et samlet keglefald på 1404 og et snit på 234 kegler. Markus er dermed videre som bedste dansker på en samlet 8. plads, og er nu sikret minimum €1000 euro for sin flotte indsats - resultater fra anden finalerunde.

I tredje finalerunde er der samlet 18 spillere, hvor af tre af dem er danske. Hver især har nu chancen for at vinde førstepladsen på hele €7000 euro.

Thomas Larsen, Mik Stampe og Markus Bergendorff spiller fint med, men efter 18 seriers bowling på dagen ser man, at en god form er meget vigtig i bowling. De danske drenge har svært ved at lave de høje serier, der skal til for at komme i top 4 og videre til trinfinalen. Markus laver i sine sidste seks serier 224, 180, 216, 204, 182 og 155, hvilket giver ham en samlet 16. plads og €1000 euro med sig hjem samt en masse anerkendelse fra sine ældre landsholdskollegaer og den øvrige verdenselite - resultater fra tredje finalerunde.

Med sin flotte indsats og sin unge alder har Markus Bergendorff gjort stort indtryk på spillerne indenfor bowlingsporten, og Markus er svært at se udenom, når det danske ungdomslandshold skal udtages til EM i Odense i 2014.

Markus flotte præstation i førstefinalerunde omtales også på bowlingdigital.com:
http://www.bowlingdigital.com/bowl/node/12583

Denne historie er både omtalt i Lokalavisen og Aarhus Stiftstidende